Adresa

Str. Stefan cel Mare, Nr. 38, Ploiesti

Telefon

0244 525 202

0725 525 073

Email

office@miropticmed.ro

OPERATIA DE SALAZION

OPERATIA DE SALAZION
OPERATIA DE SALAZION

Ai grija de ochii tai

Suna: 0725 525 073

OPERATIA DE SALAZION

MIROPTIC MED

Salazionul este o formatiune chistica, de natura inflamatorie, care corespunde cresterii de volum a unor glande din interiorul pleoapelor. Aceste glande secreta componenta lipidica a filmului lacrimal, care se etaleaza pe suprafata ochiului cu fiecare clipit. Glandele se afla in interiorul pleoapelor si canalele lor de secretie se elimina la marginea libera a pleoapelor, langa gene. Daca aceste canale se inchid, glandele cresc in volum prin acumularea secretiei lipidice care nu se poate elimina. La palpare, salazionul apare ca un chist care poate fi dureros la atingere si care se poate inrosi, mai ales in prima saptamana de evolutie. Daca salazionul nu scade in volum in urma tratamentului recomandat de medic, atunci el trebuie operat.

Operaţia de salazion se poate face prin incizie la piele (pentru salazion extern) sau prin interiorul pleoapei, prin conjunctivă (pentru salazion intern). În prealabil se instilează picături cu anestezic, se dezinfectează tegumentele pleoapei şi se efectuează o injecţie cu xilină în pleoapă, lângă chist.

După operatia de salazion, este necesar un tratament de întreţinere la pacienţii care au blefarită (infecţie a marginii libere a pleoapei). Este posibil ca în timp şalazionul să reapară în altă zonă la aceeaşi pleoapă sau la celălalt ochi.

Blog & Noutati

Ce este GLAUCOMUL?

Glaucomul este o boala oculara ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Campul

Alegerea lentilelor

1. Monofocale Lentilele monofocale sunt destinate corectiei fie pentru vederea de aproape, fie pentru vederea

Doriti sa luati legatura cu noi?

Solicita o programare!

Verified by ExactMetrics