Adresa

Str. Stefan cel Mare, Nr. 38, Ploiesti

Telefon

0244 525 202

0725 525 073

Email

office@miropticmed.ro

OPERATIA DE PTERIGION

OPERATIA DE PTERIGION
OPERATIA DE PTERIGION

Ai grija de ochii tai

Suna: 0725 525 073

OPERATIA DE PTERIGION

MIROPTIC MED

Pterigionul este o afectiune degenerativa, progresiva a conjunctivei (albul ochiului) ce intereseaza si corneea (partea transparenta a ochiului). Aceasta afectiune, netratata corespunzator duce la alterarea vederii sau cel mai rau, la pierderea vederii. Operatia de pterigion trebuie efectuata la timp, aceasta fiind singura modalitate de tratare a acestei afectiuni.

Pterigionul este de doua ori mai frecvent la barbati decat la femei. Ca si varsta, incidenta creste la persoanele de peste 40 de ani, dar se pare ca cele mai multe cazuri apar intre 20 si 40 de ani. Nu s-au semnalat cazuri de pterigion la persoane cu varsta de pana in 20 de ani. Manifestarile pe care le acuza pacientii sunt aparitia unei formatiuni, inestetice, ce creste peste partea transparenta a ochiului, inflamatia sau inrosirea formatiunii, mancarime, usturime, senzatie de corp strain si, nu in ultimul rand, incetosarea vederii sau scaderea vederii (in cazurile avansate). Pterigionul poate aparea la unul sau la amandoi ochii.

OPERATIA DE PTERIGION

Tratamentul curativ este intotdeauna chirurgical. Interventia chirurgicala este usoara pentru pacient, se realizeaza cu anestezie locala, fara internare. Pentru cazurile avansate, recidivate sau recidivante se poate indica terapie cu anti-VEGF intra si postoperator. Operatia dureaza putin si nu doare. Dupa operatie se face tratament local cu antibiotic, antiinflamator, lacrimi artificiale. Nu exista restrictii speciale dupa operatie.

RECOMANDARI DUPA OPERATIA DE PTERIGION:

  • e interzisa expunerea la praf, vant, mersul la piscina, lac, mare, timp de 30 zile
  • in primele 2 saptamani dupa operatie se recomanda ajutor la spalatul pe cap pentru a nu intra apa in ochi
  • e interzis machiatul ochilor 3 saptamani
  • e interzis frecatul la ochi trebuie evitat pentru 30 zile
  • sunt interzise traumatismele locale in primele 4 saptamani

Controale postoperatorii obligatorii sunt: prima zi dupa operatie, la 6-8 saptamani, 6 luni si apoi o data pe an. Atentie, in functie de caz aceste date suporta modificare!

Blog & Noutati

Ce este GLAUCOMUL?

Glaucomul este o boala oculara ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Campul

Alegerea lentilelor

1. Monofocale Lentilele monofocale sunt destinate corectiei fie pentru vederea de aproape, fie pentru vederea

Doriti sa luati legatura cu noi?

Solicita o programare!

Verified by ExactMetrics