OPERATIA DE PTERIGION
- MIROPTIC MED
- Ploiesti
Ai grija de ochii tai
Suna: 0725 525 073
OPERATIA DE PTERIGION
MIROPTIC MED
Pterigionul este o afectiune degenerativa, progresiva a conjunctivei (albul ochiului) ce intereseaza si corneea (partea transparenta a ochiului). Aceasta afectiune, netratata corespunzator duce la alterarea vederii sau cel mai rau, la pierderea vederii. Operatia de pterigion trebuie efectuata la timp, aceasta fiind singura modalitate de tratare a acestei afectiuni.
Pterigionul este de doua ori mai frecvent la barbati decat la femei. Ca si varsta, incidenta creste la persoanele de peste 40 de ani, dar se pare ca cele mai multe cazuri apar intre 20 si 40 de ani. Nu s-au semnalat cazuri de pterigion la persoane cu varsta de pana in 20 de ani. Manifestarile pe care le acuza pacientii sunt aparitia unei formatiuni, inestetice, ce creste peste partea transparenta a ochiului, inflamatia sau inrosirea formatiunii, mancarime, usturime, senzatie de corp strain si, nu in ultimul rand, incetosarea vederii sau scaderea vederii (in cazurile avansate). Pterigionul poate aparea la unul sau la amandoi ochii.
OPERATIA DE PTERIGION
Tratamentul curativ este intotdeauna chirurgical. Interventia chirurgicala este usoara pentru pacient, se realizeaza cu anestezie locala, fara internare. Pentru cazurile avansate, recidivate sau recidivante se poate indica terapie cu anti-VEGF intra si postoperator. Operatia dureaza putin si nu doare. Dupa operatie se face tratament local cu antibiotic, antiinflamator, lacrimi artificiale. Nu exista restrictii speciale dupa operatie.
RECOMANDARI DUPA OPERATIA DE PTERIGION:
- e interzisa expunerea la praf, vant, mersul la piscina, lac, mare, timp de 30 zile
- in primele 2 saptamani dupa operatie se recomanda ajutor la spalatul pe cap pentru a nu intra apa in ochi
- e interzis machiatul ochilor 3 saptamani
- e interzis frecatul la ochi trebuie evitat pentru 30 zile
- sunt interzise traumatismele locale in primele 4 saptamani
Controale postoperatorii obligatorii sunt: prima zi dupa operatie, la 6-8 saptamani, 6 luni si apoi o data pe an. Atentie, in functie de caz aceste date suporta modificare!
Blog & Noutati
Ce ochelari de soare alegem?
Ochelarii de soare sunt mai mult decat un accesoriu la moda, ei ofera protectie ochilor
Ce este GLAUCOMUL?
Glaucomul este o boala oculara ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Campul
Alegerea lentilelor
1. Monofocale Lentilele monofocale sunt destinate corectiei fie pentru vederea de aproape, fie pentru vederea
10 sfaturi pentru ochi sanatosi
Incearca sa mergi la un control oftalmologic o data pe an, chiar daca crezi nu