Postari

Ce este Strabismul?

Strabismul este o afectiune oculară în care axele celor doi ochi nu sunt paralele şi unul sau ambii ochi deviază. Principalul semn este lipsa alinierii axelor vizuale ale ochilor, adica un ochi fuge din poziţia normala. Alteori, apar semne indirecte cum ar fi închiderea unuia dintre ochi în lumină puternică, întoarcerea sau înclinarea capului într-o parte. Lucrul acesta poate duce la alta problema de vedere numita ambliopie sau &...

Read more ...


Afectiuni oculare

Oct 05, 2016


Ce tratamente se aplica lentilelor?

Din cauza reflexiilor, se transmite mai puţină lumină ochiului, astfel vederea este mai slabă, lucru evident mai ales dimineaţa şi seara. Printr-un tratament antireflex, sunt eliminate reflexiile deranjante ale luminii artificiale, iar vederea devine mai clara cu un contrast mult mai bun al imaginii. Acest lucru este in special foarte important pentru soferi, noaptea,...

Read more ...


Tratarea lentilelor

Oct 06, 2016


Afectiunile Ochiului

Pentru ochiul normal, lumina trece prin mediile transparente ale ochiului si se proiecteaza exact pe retina. Atunci cand imaginea nu se formeaza fix pe retina, apar viciile refractive: miopia, hipermetropia si astigmatismul. Aceste tulburari de vedere vin insotite de durere de cap, ameteala, lacrimare, inrosirea ochilor, vedere neclara, dificultati la citire. Astfel, ...

Read more ...


Afectiunile Ochiului

Oct 06, 2016


10 sfaturi pentru ochi sanatosi

Incearca sa mergi la un control oftalmologic o data pe an, chiar daca crezi nu ai probleme de vedere. Sanatatea ochilor este importanta si mai bine previi eventuale afectiuni decat sa tratezi. Păstrează toate documentele medicale şi prezintă-le medicului atunci când mergi la control.

Spala-te pe maini inainte sa iti atingi ochii sau lentilele de contact. Astfel opresti raspandirea bacteriilor in mediul ocular.

Read more ...


Sfaturi

Oct 19, 2016


Alegerea lentilelor

Lentilele monofocale sunt destinate corectiei fie pentru vederea de aproape, fie pentru vederea la distanta. Astfel, acestea sunt folosite pentru corectarea unei singure probleme de vedere. Intreaga lentila realizeaza corectia doar a unui viciu de refractie.

Aceste lentile pentru ochelari sunt impartite in doua. Partea de sus este pentru vederea la distanta, iar cea de...

Read more ...


Alegerea lentilelor

Oct 19, 2016


Ce este GLAUCOMUL?

Glaucomul este o boala oculara ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Campul vizual este suprafata perceputa de ochi atunci cand privirea este fixata drept inainte. Aceasta boala a ochiului se caracterizeaza prin cresterea tensiunii intraoculare si scaderea acuitatii vizuale. Netratat, glaucomul duce la orbire completa.

Read more ...


GLAUCOMUL

Oct 19, 2016


Ce ochelari de soare alegem?

Ochelarii de soare sunt mai mult decat un accesoriu la moda, ei ofera protectie ochilor si imbunatatesc vizibilitatea in conditii meteorologice nefavorabile. Nu neglija obiectivele lor functionale si alege-ti ochelarii dintr-o optica medicala pentru a putea fi sigur de calitatea si gradul de protectie al acestora.

Ochelarii sunt formati din lentile colorate, cu filtru anti-UV si eventual un filtru polarizant.

Read more ...


Ce ochelari de soare alegem?

Oct 19, 2016